Krönika: Kan Marvels Avengers bli det bästa superhjältespelet någonsin?

Krönika: Kan Marvels Avengers bli det bästa superhjältespelet någonsin?

juni 6, 2020 Av av Redaktör

Marvels Avengers är ett kommande action-äventyrsspel i tredje person om Marvels superhjältar Avengers. I spelet kan du som ensam spelare och i samarbete med upp till 3 andra spelare träda in i rollen som en av de ikoniska superhjältarna från Marvel som Captain America, Iron Man, The Hulk, Black Widow och Thor. I slutet på Juni kommer det att släppas mer information om spelet som bland annat mer information om kooperativt spel.
Spelet är planerat att släppas 4e september och var framskjutet från sitt tidigare releasedatum som var 5e maj, vilket givetvis redan har passerats. Anledningen till fördröjningen var att de ville lägga mer tid på att fintputsa spelet och göra det så bra som möjligt.

Marvels Avengers kommer att vara ett så kallat live service spel där du kan anpassa en växande hjältelista och försvara jorden från eskalerande hot även efter att den grundläggande historien och spelupplevelsen är genomförd och tanken är att spelet kommer att utvecklas med mer historier, uppdrag och kända karaktärer från filmerna och serietidningarna fortlöpande. All story i sig är unik och står fritt och särskiljer sig från Marvel filmerna inom Marvels Cinematic Universe, men ska enligt uppgift ta en del inspiration från både serietidningarna och filmerna.

Denna video är en fan made trailer baserad på det material från spelet som redan finns tillgängligt. Det är alltså inte en officiell trailer, men visar upp mycket gameplay och spelmekaniker från Marvels Avengers.

Sedan spelet presenterades på E3 mässan 2019 har det haglat kritik mot spelet. På mässan presenterades den inledande storyn till spelet och, som är vanligt i spel, en tutorial där man lär sig använda spelets mekaniker. Kritiken blev stor i allt från att modellerna för karaktärerna såg konstiga ut till att spelet verkar för linjärt i och med det att du verkade följa en specifikt utformad ram genom speluppbyggnaden.
Efter E3 har mycket förändringar gjorts som att modellerna för karaktärerna putsats upp och vi har fått se snuttar av den kooperativa delen och de anpassningsbara möjligheterna för din karaktär så som skins och hur du spelar din karaktär.

Som i många andra spel som exempelvis Destiny och World of Warcraft kan du i Marvels Avengers anpassa din Avenger så att den passar din spelstil. Detta genom både utrustning och design av karaktärens look.

Det finns olika versioner av spelet man kan köpa och finns tillgängliga på de största olika plattformarna. Spelet kommer att släppas den 4e september 2020 på Stadia, PC, Playstation 4 och Xbox one, men kommer enligt uppgift också släppas till PS5 och nya Xbox när de konsollerna lanseras.

Vid förköp av Marvels Avengers standard version får man tillgång till en beta test för att spela en bit av spelet innan det släpps och man får också ett Marvel Legacy Outfit-paket med olika utseenden för karaktärerna och en speciell legacy namnskylt.

För de som känner att de verkligen vill hänge sig åt spelet finns Marvels Avengers: Deluxe Edition som innehåller det exklusiva Obsidian Outfit-paketet för dina Avengers, inklusive Captain America, Iron Man, Black Widow, Thor, Hulk och Ms. Marvel tillsammans med sex exklusiva typskyltar med Obsidian-tema för att ytterligare anpassa dina utstyrsel.
Den här utgåvan inkluderar 72 timmars tidig åtkomst till spelet och spela spelet tre dagar före alla andra.

I och med min titel “Kan Marvels Avengers bli det bästa superhjältespelet någonsin?” så är mitt svar “Ja, det kan det! Men…”
För att förtydliga anser jag att det finns redan ett bra exempel på ett riktigt bra superhjältespel och jag skulle säga att det är Batman: Arkam serien. Det är en utmärkt referens till hur ett superhjältespel kan vara riktigt bra, men däremot särskiljer det sig enormt mycket till Marvels Avengers på grund av några viktiga punkter. Det nya Avengers spelet är ju ett live service spel vilket ju innebär att det sker helt online och kommer att uppdateras med tiden med nytt innehåll. Utöver det så var Batman ett single player spel motsatt till Avengers där en av huvud-dragkroken är att du kan sätta ihop ett eget Avengers team och ta dig an tuffa motståndare tillsammans. Givetvis kan du även spela spelet solo om du så önskar.
Då vi har sett ganska lite av spelet hittills, men att de samtidigt har mycket mer att visa upp med knappa 3 månader kvar till lansering så ser jag stor potential i Marvels Avengers och jag har förhoppning att det kan bli det bästa superhjältespelet någonsin, men de behöver verkligen samtidigt leverera vad de utlovat.


Jag vet i varje fall att jag är väldigt nyfiken och har stor (men samtidigt försiktig) förhoppning att uppleva ett riktigt bra Marvel superhjältespel!

Källa: Steam

Läs mer i nyhetsportalen

Nyheter, underhållning och gamingFå e-post varje gång nytt innehåll publiceras

Kikar du in bara ibland eller råkar du bara se en länk i flödet på Facebook?

Anmäl dig för nyhetsbrev för att få nyheter, underhållning och gaming direkt i din e-post samt få reda på direkt när vi annonser nya tävlingar!

Dela här!