Lanseringen av Disney+ försenas – igen

Lanseringen av Disney+ försenas – igen

maj 7, 2020 Av av Redaktör

Den nya streamingjätten Disney+ är det många i Sverige som väntat spänt på. I januari fick vi meddelandet att Disney+ skulle lanseras i Sverige till sommaren, men tji fick vi – igen!

Disney+ lanserades redan i november 2019 i USA och några andra länder har sedan dess plockat upp streamingtjänsten, men vi i Sverige har fått vänta och det verkar som om vi nu får hålla i hatten lite längre till.

Till en början fick vi reda på att på grund av vissa Europeiska regler så blev lanseringen av Disney+ försenad och anledningen var som vi förstår det att streamingtjänster Europa behöver ha en viss mängd innehåll som är producerat i Europa, vilket innebar trubbel för Disney då det mesta av Disneys produktioner är producerade och lanserade i USA.

I samband med att företaget presenterade sin delårsrapport berättar de att lanseringen av Disney+ flyttas fram i de nordiska länderna, enligt en rapport av amerikanska Cnet.

Det sägs nu alltså att Disney+ skjuter fram lanseringen till september för den nordiska marknaden.
Så om du väntar på att få se nya Star Wars serien The Mandalorian eller bara skumma igenom mycket av allt annat innehåll från Disney, Star Wars, Marvel och Pixar får du tyvärr vänta lite till 🙁

Läs mer i nyhetsportalen

Nyheter, underhållning och gamingFå e-post varje gång nytt innehåll publiceras

Kikar du in bara ibland eller råkar du bara se en länk i flödet på Facebook?

Anmäl dig för nyhetsbrev för att få nyheter, underhållning och gaming direkt i din e-post samt få reda på direkt när vi annonser nya tävlingar!

Dela här!