Avengers: Endgame firar årsdag som mest inkomstbringande film genom tiderna

Avengers: Endgame firar årsdag som mest inkomstbringande film genom tiderna

april 28, 2020 Av av Redaktör

Tro det eller ej, men ett helt år har gått sedan alla hjältar från hela Marvels Cinematic Universe stod sida vid sida i kampen mot Thanos och hans armé i Avengers: Endgame, som släpptes 26e april 2019.

Avengers: Endgame har blivit den mest inkomstbringande filmen genom tiderna med rekordet 2.8 miljarder dollar i intäkter och många nöjda fans världen över.

En av de mest minnesvärda delarna av Endgame var när Captain America plockade upp Thors hammare för första gången och chockade alla i publiken till glädjetjut så att det dånade i biosalongen. Det är ingen tvekan att det ögonblicket kommer att för alltid vara ett ikoniskt ögonblick i filmhistorien. Det tog över 10 år av Marvelfilmer för att komma till Avengers: Endgame och äntligen samla alla superhjältar i ett enda gigantiskt stort Avengers-team.

Detta var den näst senaste Marvelfilmen (Endgame följdes av Spider-man: Far from home) om man inte räknar med Black Widow som verkar få en release på Disney + istället för biosalongerna i det närmaste.

Detta är givetvis för rådande situation med viruset. Alla biosalonger är stängda och det råder i skrivandes stund fortfarande utegångsförbud och hemmaisolering för de flesta i USA.
Streaming har ju ökat rejält nu när situationen är som den är så Disney + kan nog räkna med ytterligare ett rejält uppsving när senaste Marvel filmen släpps direkt till tjänsten.

Marvel-regissörerna, Anthony och Joe Russo var i måndags kväll värd för en virtuellt event tillsammans med fans, för att se filmen live och minnas inspelningen av den högsta inkomstbringande filmen genom tiderna. De gick också ut live på sin Instagram Story för att prata med Robert Downey Jr., som ju vi vet avslutade sin story arc som Tony Stark i Endgame efter över 10 år av att ha axlat rollen.

Downey Jr nämnde att han minns när de filmade hans allra sista scen och den kemi han kände med sin roll. Han avslöjade även att hans replik “I love you 3 000” ursprungligen var något hans son brukade säga till honom i verkliga livet.

Filmregissörerna delade även en video på deras Twitter av Downey Jrs sista dag på inspelningen tillsammans med Chris Evans, som ju han med avrundade sin roll som Captain America i slutet av Endgame.

Med tanke på rådande situationen i världen så vill jag slutligen använda mig av Tony Starks sista replik i Endgame som var ett inspelat meddelande till hans dotter i filmen, vilket på ett vis passar lite in i hur världen har det just nu under pandemin och kanske ger en förhoppning för framtiden.

“Everybody wants a happy ending, right? But it doesn’t always roll that way. Maybe this time. I’m hoping if you play this back, it’s in celebration. I hope families are reunited. I hope we get it back, in somewhat like a normal version of the planet has been restored, if there ever was such a thing.”

Läs mer i nyhetsportalen

Nyheter, underhållning och gamingFå e-post varje gång nytt innehåll publiceras

Kikar du in bara ibland eller råkar du bara se en länk i flödet på Facebook?

Anmäl dig för nyhetsbrev för att få nyheter, underhållning och gaming direkt i din e-post samt få reda på direkt när vi annonser nya tävlingar!

Dela här!